Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme

Beslenme konusundaki alışkanlıklarımızın sağlığımız üzerindeki etkilerini daha iyi kavrayabilmek için bilinmesi gereken önemli hususları senin için bir araya topladık. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak istiyorsan işte tüm püf noktaları sana sunuyoruz

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Neler Yapılmalı?

Sağlığın yoksa herşeyini kaybetmişsin demektir. Sağlıklı kalabilmek ve tüm hayatını sağlıklı sürdürebilmek için yapman gerekenleri seninle paylaşıyoruz. Herşeyden önce dengeli beslenmenin sağlık için ön koşul olduğunu unutmamalısın. Bunu takiben düzenli uykunun sağlığın için gerekli olduğunu, sporun yaşam tarzın olmasının gerekliliği, temizliğe özen göstermen gerektiğini de unutmamalısın. Tüm bunlar sağlıklı bir yaşam için gerekli olan bir matematik formülü gibidir. Ezberler ve hayatına entegre edersen senden iyisi olmayacaktır. Paketlenmiş hazır gıdaları hayatından çıkarmalısın, doğal beslenmeye ve bu beslenmede de yine aşırıya kaçmamalısın. Su tüketimini dengede tutmalısın. Unutma, su vücudunun büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Sağlıklı bir beden için, canlı bir cilt için günlük tüketmen gereken su miktarına dikkat etmelisin. Spor salonları yerine doğada oksijeni bol alanlarda yürüyüş ve spor yapmalısın. Gıdaları mevsiminde yemeli özellikle de seralarda yetişen, hormonla yetiştirilen gıdalardan uzak durmalısın.  Sağlıklı yaşamın altın kurallarından birinin de stresten uzak bir hayata sahip olmak gerektiğini unutmamalısın. Unutma, kendin için yapacağın en büyük kötülük stres ile birlikte sağlıksız olarak sayılabilecek gıdaları tüketerek sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamdan kopman olacaktır.

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı beslenme için var olan kuralları benimsediğin sürece sağlığın her zamankinden iyi olacaktır. Aşırı yemekten kaçınmalı, öğünlerini az ve sık olarak ayarlamalı, yediğin gıdaların sağladığı enerji miktarlarına dikkat etmeli, gereksinim duyduğundan çok protein ve karbonitrat almamalı, zararlı yağlardan kaçınmalı, organik beslenmeye özen göstermeli, her türlü meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmelisin. Görüldüğü üzere sağlıklı bir birey olmak aslında çok da zor değildir. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçir, aldığın zararlı ve yararlı besinleri yaz ve bundan sonraki hayatının ne kadar sağlıklı olmasını istiyorsan zararlı tüm gıdalardan uzak dur.

Sağlıklı Beslenmenin Önemi Nedir?

Sağlıklı beslendiğin sürece bağışıklık sistemin başta olmak üzere vücudundaki tüm sistemler doğru çalışacaktır. Aksi halde sağlıksız bir beslenme alışkanlığı sebebi ile kaybettiğin sağlığını sonrasında hiçbir doktor ve ilaç sana veremeyecektir. Bakteri ve virüslerden, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için dengeli ve sağlıklı beslenmeli, yaşam standardını yüksek tutmalısın.

Sağlıklı Besinler Hangileridir?

Sağlıklı beslenmek için alınması gereken gıdalar hangileri? Diye soranlara cevabımız çok açık olacak. Süt ve süt ürünleri, balık, beyaz et, kırmızı et, kuru baklagil, sebze, meyve hayatından eksik etmemen gereken sağlıklı besinlerdir. Ancak, sağlıklı besleniyorum diye fazla protein ve karbonitrat almamalısın. Ekmek ve tahıl gurubu hayatının vazgeçilmezi olmamalı. Unlu mamüllerle dolu bir beslenme tarzın olmamalı. Sebze ve meyve dondurulmuş değil taze olmalı. Zararlı yağlar, ayçiçek, soya yağı gibi yağlar yerine doğal olarak hazırlanan zeytinyağı ve tereyağı tüketmelisin. Kuruyemişlerden sağlıklı yağları barındıranları tercih etmelisin.

Sağlıklı Beslenerek Kilo Verilir Mi?

Kilo verememenin nedeninin sağlıklı beslenmemen olduğunu belki de hiç düşünmedin. Sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğin sürece, sağlıklı bir yaşama sahip olacağını ve doğru bir şekilde kilo verebileceğini unutmamalısın. Sağlıklı her beden öncelikli olarak sağlıklı beslenmeye bağlıdır.

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?

Bebeklik çağından başlayacak, okul öncesi ve okul çağlarındaki çocukların her yaş grubunda alması gereken besinlere dikkat edilmelidir. Aksi taktirde çocukların gelişim ve büyümelerinin yavaşlayacağı unutulmamalıdır. Eğer çocuğum için nasıl sağlıklı beslenme programı uygularım diye düşünüyorsan senin için vereceğimiz önerileri dikkate almanı tavsiye ederiz. Bebeklik çağlarında en sağlıklı besin anne sütü olmakla birlikte bebeğin büyüdükçe sağlıklı ek gıdalar ile gelişimini desteklemelisin. Okul öncesi beslenmede ise çocuğun için et ve süt ürünleri ile meyvelerden kendin hazırlayacağın meyve suları, sebze yemeklerine ağırlık vermeli şekerli gıdalar, çikolata gibi ürünlerden mümkün olduğunca uzak tutmalısın.

Yetişkinlerde Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?

Yetişkinlerin günlük alacağı kalori miktarına uygun beslenmeleri önemlidir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmede temel prensip olarak hazır ve işlenmiş gıdalar başta olmak üzere aşırı unlu gıdalar, aşırı protein ve karbonhidratlar ile beslenme alışkanlığından uzak durmayı benimsemelisin. Ara öğün yapma alışkanlığına sahipsen, bu ara öğünlerde fındık, ceviz, çiğ badem gibi besinleri tüketerek vücudunun gereksinim duyacağı sağlıklı yağları alabilirsin. Taze meyveler de yine ara öğünlerinde tüketebileceğin en sağlıklı gıdalar arasında yer almaktadır. Unutma, birey olarak sağlıklı beslenerek hem kendine hem de çevrene doğru bir örnek olacaksın.

*Sitemizde bulunan yazılar yalnızca farkındalık yaratmak amaçlıdır. Tıbbi tavsiye içermez. Yazılardan yola çıkarak herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Yalnızca psikiyatri hekimleri ve doktorlar hastalık tanısı koyabilir.