Yeme bozukluğunun kesin nedeni bilinmemektedir. Genetik yatkınlık, olumsuz beden imajı ve düşük özgüven, stresli yaşam olayları ve travmatik deneyimler, toplumsal baskı ve medya etkisi gibi birden fazla faktörün yeme bozukluğuna neden olabileceği düşünülmektedir.
Yeme bozukluğunun tedavisi, her bireyin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Psikolojik destek, yeme bozukluğu ile mücadelede etkili bir yöntemdir. Terapi; yeme bozukluğunun nedenlerini anlamaya, olumsuz düşünceleri ve davranışları değiştirmeye ve sağlıklı yeme alışkanlıklarını geliştirmeye yardımcı olabilir.
Yeme bozukluğu tedavi edilmezse, vücut ağırlığında önemli düşüş, besin eksikliği, kalp problemleri, sindirim problemleri, düşük özgüven ve depresyon, sosyal izolasyon gibi fiziksel ve duygusal sağlık açısından riskler taşır.
Yeme bozukluğu olan kişilerde belirtiler çok farklı olabilir. Bazı yaygın belirtilerden bazıları şunlar olabilir: vücut ağırlığında önemli bir düşüş, yemek yeme alışkanlıklarında değişiklikler (çok az yemek yeme, çok fazla yemek yeme, düzenli olmayan yemek yeme), beslenme alışkanlıklarında değişiklikler (belirli yiyecekleri reddetme, yemeklerin hazırlanması veya sunumu konusunda aşırı endişe), fiziksel belirtiler (yorgunluk, baş dönmesi, karın ağrısı, sindirim problemleri), sosyal izolasyon veya çekilme davranışı, olumsuz beden imajı veya düşük özgüven.