Öncelikle Karatay diyetine başlarken kararlı ve azimli olmalısın. Kararlılığını bozduğun anda herşeyin eskisi gibi olacağını unutmaman gerekiyor. Canan Karatay tarafından hazırlanmış olan ve uygulanacak diyet esnasında tüketmen ve tüketmemen gıdaları aklına yerleştirmelisin. En son yemek saatin 20;00 olmalı ve bu saatten sonra gıda anlamında hiç bir yiyeceği tüketmemelisin. Ekmeği hayatından çıkarmak sureti ile tabağında sağlıklı ve organik gıdalara yer vererek aç kalmadan sağlıklı bir şekilde uygulayabileceğin Karatay diyeti hakkındaki tüm soruları incelediğinde bu sorunun cevabını daha net bulabilirsin.
Karatay diyetinde iki öğün yemek yiyorsun. Arar öğün olan klasik diyetleri aklından çıkarmalısın. Ancak, diyabet gibi bir rahatsızlığın bulunuyor ise Karatay burada seni de düşünüyor. Daha sağlıklı olabilmen adına öğün aralarını 5 saate indirebilirsin. 4 saatte bir şekersiz çay, yeşil çay, ayran, tereyağlı türk kahvesi gibi içecekler ile de açlığını yatıştırabilir, iki öğün arasında daha dinç kalabilirsin.
Yağ tüketerek zayıflayabileceğini söyleselerdi inanmazdın belki de. Ancak Karatay diyetinde sızma zeytinyağından, organik tereyağına, ceviz, fıstık, fındık ve badem gibi kuruyemişlere, protein içeren gıdalar, köy tavuğu gibi protein kaynaklarına kadar aç kalmadan zevkle kilo verebileceğin gıdalar mevcut. Ayrıca sebzeler, bol yeşillik içeren salatalar, meyve, balık, kırmızı et gibi tok kalmanı sağlayacak yiyecekler tüketebilirsin. Yasaklı listede bulunan meyvelerden ise uzak durmalısın.
Diyet yaparken en önemlisi kurallarına uymaktır. Karatay diyetinde de kesinlikle uyman gereken birtakım kurallar olduğunu unutmamalısın. Ekmek, patates, pirinç, makarna, un mamulleri, şeker, ayçiçek ve margarin yağlar, gazlı içecekler, alkollü içecekler kesinlikle hayatından çıkarman gereken besinlerdir. Meyvelerden şeker oranı yüksek olan kavun, karpuz, muz gibi meyveler de uzak durman gereken meyveler arasında bulunmaktadır.
Hayatının büyük bir bölümünde çeşitli diyetleri denediysen diyet yaparken su tüketiminin de ne kadar önemli olduğunu biliyor olmalısın. Su, alınan gıdaların daha kolay bir şekilde vücutta işlenmesi ve zararlı olan kısımlarının da vücuttan atılması için diyette son derece önemlidir. Diyet yapmasan da su tüketim miktarını kesinlikle azaltmamalısın. Karatay diyeti yaparken günde en az iki veya 3 litre su tüketmek zorunda olduğunu unutmamalısın.
Diyeti eğer spor ile destekliyor isen daha doğru ve sağlıklı sonuçlara hızla ulaşabilirsin. Karatay diyetinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de günde bir saatlik tempolu yürüyüştür. Yürüyüş sayesinde kilo verme ile orantılı olarak gerçekleşecek vücut deformasyonlarının önüne geçmen mümkün olacaktır.
Bu diyeti yapanların ya da yapmaya başlayacak olanların en çok merak ettiği karatay diyeti ile kaç kilo verebilecekleridir. Bu konu hakkında net bir şey söylememiz doğru olmayacaktır çünkü kilo vermek tamamen kişinin o programa sadık kalma şekline ve kişinin metabolizmasına bağlıdır. Ortalama olarak rakam verecek olursak 2 haftada 5 kilo, ayda 7-8 kilo vermeniz mümkündür.