Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sistemi güçlendirme konusunda senin için hazırlamış olduğumuz beslenme listeleri Askipo 'da! Uzman diyetisyenler ile sürekli iletişim halinde olabilir ve daha güçlü bir bağışıklık sitemine kavuşabilirsin.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapılmalı?

Vücudumuz hiç durmadan çalışan bir fabrika gibidir. Bir fabrikanın gerekli bakımları yapılmadığı sürece üretimde aksaklıklar ve hatta daha fazlası iflaslar meydana gelir. İşte vücudumuz tam da böyle bir sistemde işlemektedir. Günlük hayatın koşturmacası, sağlıksız beslenme sebebi ile bağışıklık sistemi zarar görür. Bağışıklık sistemi, vücudunda seni hastalıklara karşı koruyan bir ordudur. Güçlü bir bağışıklık sistemin bulunuyor ise hastalıklardan korkmana gerek yoktur. Peki, güçlü bir bağışıklık sistemi için neler yapman gerekir? Bu sorunun cevabı iste oldukça basit. Düzenli ve sağlıklı beslenme, stressiz hayat, doğru bir uyku düzeni ile birlikte bol oksijen ve vitaminler sayesinde çok güçlü bir bağışıklığa sahip olman mümkün.

Bağışıklık sisteminin en önemli elemanları karaciğer, dalak, lenf bezleri, timus, kemik iliğidir. Bir bebeğin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için en temel besin ise anne sütüdür. Bebeğini anne sütü ile beslediğinde bu ona yapabileceğin en büyük iyilik olacaktır. Anne sütü almadan büyüyen çocukların bağışıklık sistemleri oldukça yavaş olmakta ve hastalıklarla savaşma gücü çok düşük olmaktadır. Çocuklar her yeni yaşında beden gelişiminin bir bölümünü tamamlarlar. Beslenme kadar uyku düzeni de doğru olan, kaliteli bir uykuya sahip olan çocuklar çok daha sağlıklı olmaktadırlar. Gerek yetişkin gerekse çocuklar için hem beslenme hem de uyku düzeni güçlü bir bağışıklık sistemi için son derece önemlidir. Bu sebeple uzman görüşlerini dikkate almalı, kulaktan dolma sözler ile yaşamına yön vermemelisin. Unutma ki hayatta senden bir tane daha yok. Sen tek ve özelsin, kendin için en iyisin yapmak zorundasın.

Bağışıklık Sistemi Nerede?

Vücudumuzda yer alan bazı sistemleri elle tutamaz, gözle göremeyiz. Bağışıklık sistemi de böyle bir sistemdir. Eğer güçlü bir bağışıklığa sahip olursan, hastalıklar sana gelmekten çekinen misafirler olurlar. Ancak yapacağın en ufak bir hata bağışıklığının zayıflamasına ve güçsüz kalmana uzun sürece kalıcı misafirler olarak hastalıkları vücudunda barındırmana yol açar. Bağışıklık sisteminin ilk olarak vücutta oluştuğu noktanın aort olduğu biliniyor. Bunu takiben, karaciğer, dalak, lenf bezleri ile kemiklerinde yer alan ilik bağışıklık sisteminin bulunduğu organlarındır.

Bağışıklık Sistemi Neden Çöker?

Bilgisayar kullanıcıları “sistem çöktü” cümlesini iyi bilirler. Vücudunun ayakta kalabilmesi, sağlıklı olmak, hastalanmamak için senin de sahip olman gereken iyi bir sisteme ihtiyacın var. Bağışıklık sistemi neden çöker? Diye merak ediyorsan işte cevabı; stres ile dolu bir yaşamın var ise, uyku düzenin yok ise, obezite derecesine varan aşırı kiloya sahipsen, sürekli bir yorgunluk halin var ise, sağlıklı beslenmiyorsan, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklara sahipsen zamanla vücudun iflasın eşiğine gelecek ve bağışıklık sistemin çökecektir. Hayatını baştan aşağı gözden geçirmeli ve tüm bu olumsuzluklara bir son vermelisin.

Bağışıklık Sistemi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bağışıklık sisteminin zarar gördüğünü ve çökmeye başladığını düşünüyorsan, bazı organların ile ilgili rahatsızlık hissediyorsan, eklem ağrıların sıklaştıysa doktora gitmenin zamanı gelmiş demektir. Aslında kişi kendinin doktoru olmalıdır. Beslenme ve dinlenme gibi önemli iki unsura dikkat edilmesi bile bağışıklık sistemini ayakta tutmaya yetecektir. Örneğin, karaciğerin ile ilgili bir sıkıntın var ise iç hastalıkları uzmanına, astım, öksürük gibi rahatsızlıkların bulunuyor ise göğüs hastalıkları uzmanına gidebilirsin. Bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklarla ilgilenen bilim dalına verilen isim ise immünolojidir.

Psikolojinin Bağışıklık Sistemine Etkisi Nedir?

Gerek özel hayat, gerekse iş hayatı seni çok mu yordu? Her olayı kafana takıyor ve sinirlerini bozuyor musun? Bu sorulara verdiğin cevap evet ise, acil olarak kendini resetlemelisin. Aksi taktirde psikolojinin bozulması, ruhsal bunalımlar geçirmen bağışıklık sistemini alt üst edecektir. Sana tavsiyemiz stressiz bir hayat ve mutlu bir yaşam için yaşam tarzında köklü bir değişiklik yapmandır.

Bağışıklık Sistemim Güçlü Mü?

Bakteri ve virüsler zayıf bağışıklık sisteminin en büyük düşmanlarıdır. Hemen saldırıya geçmek için en zayıf anını beklerler. Bağışıklık sisteminin güçlü olup olmadığını merak ediyorsan şimdi sözlerimize dikkat etmeni tavsiye ediyoruz. Enfeksiyon hastalıklarına sık yakalanıyor ve iyileşmen uzun sürüyor mu, hastalandığında vücut direncin hemen düşüyor ve uzun süre toparlanamıyor musun? Bu sorulara cevabın hayır ise, bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu söylemek mümkün olabilir. Ancak kesin olarak konuşmak doğru olmayacaktır. Bağışıklık sisteminin gücünü gösteren testlerin olduğunu söyleyen oluyorsa buna da itibar etmemelisin.

Gıda Takviyesi ve Vitamin Alımında Kan Testi Önemli Mi?

Bağışıklığımı güçlendirmek için her gün D vitamini ve C vitamini alıyorum diyorsan bu hususta seni uyarmak istiyoruz. Bilinçsiz olarak alınan gıda takviyeleri ve vitaminler sana zarar verebilir. Öncelikli olarak kan testlerini belirli periyotlarda yaptırmalı, eğer vitamin eksikliğin var ise hekim kontrolünde vitamin takviyesi almalısın. Fazla miktarda alacağın vitaminlerin zehirleyici etkilerinin olduğunu unutmamalısın. Biz sağlığını önemsiyoruz, peki ya sen?

*Sitemizde bulunan yazılar yalnızca farkındalık yaratmak amaçlıdır. Tıbbi tavsiye içermez. Yazılardan yola çıkarak herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Yalnızca psikiyatri hekimleri ve doktorlar hastalık tanısı koyabilir.