SORU

C****** A****

Yeme bozukluğu geçirdim şuan depresyon gbi sebeplerden tüm gün yataktan kalkamiyorm vücudum kıtlık modunda mi bilmiyorum.bir kere kusarsam daha büyük açlık krizleri yaşıyorum internettn okuduğum kadarıyla kilo verebilmem için eskisi gbi 3 günde bir yemek yerine mahvolmuş metabolizmami hızlandırmak için sık sık ve az yemem gerekiyormus hiç denemedigim bir yol hep tek öğün veya dediğim gbi 3 günde bir yiyerek yaptım bilgisi olan birisi bu konuda yardımcı olabilir mi?

2

CEVAP 1

Askipo

Merhaba! Herkese uyan tek tip bir diyet bulunmadığı ve vücudun ihtiyaçları kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için sana uygun diyete dair sorularını Askipo uzmanlarına ücretsiz ön görüşme randevusu alarak danışmanı öneririz. Memnun kaldığın takdirde sana özel hazırlanacak kişiselleştirilmiş beslenme ve egzersiz rutinleriyle hedefine en sağlıklı ve kalıcı şekilde ulaşabilirsin. Sağlıcakla!🥑 Ön Görüşme Al

0

CEVAP 1

S***

Merhaba, Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yeme bozukluğu ciddi bir sağlık sorunudur ve profesyonel bir yardım almanızı öneririm. Diyetisyenler sadece sağlıklı bir yaşam tarzı ve beslenme planı oluşturma konusunda size yardımcı olabilirler ancak yeme bozukluğu tedavisi için bir psikolog veya psikiyatriye gitmeniz gerekmektedir. Eğer yeme bozukluğunuzu tedavi ettikten sonra kilo vermek istiyorsanız, metabolizmanızı hızlandırmak amacıyla sık sık ve az miktarda yemek yeme stratejisini takip edebilirsiniz. Ancak bu planı uygulamadan önce bir diyetisyenle konuşmanız doğru olacaktır. Çünkü kişinin yaşı, cinsiyeti, kilosu, aktivite düzeyi ve sağlık durumu gibi faktörlere göre beslenme planı değişebilir. Ayrıca, belirli bir kalori seviyesinde kalan diyetlerde vitamin ve mineral eksikliği oluşabilir. Özetle, yeme bozukluğu geçirmeniz nedeniyle bir diyetisyenle konuşarak sağlıklı beslenme planı ve yaşam tarzı önerileri alabilirsiniz. Ancak yeme bozukluğunun tedavisi için psikolojik destek almanız önerilir.

0