Sporcu beslenmesi

Beslenme ve yoğun fiziksel aktivite arasında karşılıklı bir ilişki vardır, yoğun fiziksel aktivite beslenme gereksinimlerini etkilerken, beslenme de antrenmanların daha verimli hale gelmesini ve müsabaka esnasında optimum performansın arttırılmasını sağlar. Sporcular performanslarını artırmak için zamanlarının büyük bölümünü antrenman yaparak geçirmektedirler. Antrenman yapmak için büyük çabalar sarf edilmekte, bu çabaları boşa çıkarmamak ve antrenmanlarda üst düzey etkinlik sağlayabilmek için doğru beslenme büyük önem taşımaktadır. Sporcularda beslenme planlanması ve eğitimi, sporcuların yeterli bir diyet tüketmelerine yardımcı olmak için kullanılan bir stratejidir.

Sporcu beslenmesi ile alakalı sık sorulan sorular

Egzersiz sonrası öğün nasıl planlanmalıdır?

Sporcu beslenmesinde sıvı alımı neden önemli?

Egzersizde protein alımı nasıl olmalıdır?


Sporcu beslenmesi ile alakalı sorular

S*** B*********

Merhaba ben karın kası antrenmanı yapıyodum sonra bi ara bıraktım bugün yeniden sıkı bir diyetle bir ay çalışmak istiyorum ama diyette nelere dikkat etmeliyim pek bir fikrim yok Google dan araştırdığım kadarıyla protein oranı yüksek besinler yemem lazım ama protein oranı yüksek besinleri bilmiyorum neler yemem lazım neler yememem lazım kısaca anlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

0

M*** M****

Sabah aç karınla spor yapmak zararlı mı?Zayıflamaya yardımcı olur mu?Spor için en uygun zaman nedir?

0

A*****

Selamlar. Vücut geliştirme ile uğraşıyorum yaklaşık 3.5 senedir. Şu sıralar sık sık hastalanıyorum ve 4 kilo verdim.78 den 74 e düştüm. 1.82 boyum var ve 85 kilo olmayı hedefliyorum. Günlük almam kalori miktarını hesaplamam gerekiyor. Kullandığım uygulama 2300 cal gösterdi ama yeterli olacağını sanmıyorum. Günüm çok aktif geçiyor. Günlük kaç kalori almam gerekiyor makrom mikron nasıl olmalı yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler.

1

M****** K***

Spor yapmak için motivasyon arkadaşı arıyorum

1

E****** S*******

Ağırlık çalışarak kilo vermemiz mümkün mü ?

1