Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi İçin Nasıl Beslenilmeli?

Diyetisyen Onur Habat

Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı savaşan ordu gücü olarak düşünebilirsiniz. Nasıl ki ordu; asker, araç, silah gibi ihtiyaçları karşılandığında mücadelelerinde daha başarılı oluyorsa, bağışıklık sisteminin de ihtiyaçları karşılandığında hastalık oluşturabilecek mikroorganizmalara karşı mücadelelerinde daha başarılı olacaktır. Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı savaşan ordu gücü olarak düşünebilirsiniz. Nasıl ki ordu; asker, araç, silah gibi ihtiyaçları karşılandığında mücadelelerinde daha başarılı oluyorsa, bağışıklık sisteminin de ihtiyaçları karşılandığında hastalık oluşturabilecek mikroorganizmalara karşı mücadelelerinde daha başarılı olacaktır.

Bağışıklık ordusunun araç ve gereçleri besinlerdir. Besinlerin içerisindeki mikro besin öğeleri vücut dokularıyla direkt olarak etkileşirler. Bu yüzden ‘beslenme’ bağışıklık sistemini en çok etkileyen  konudur.

Bağışıklık Sistemine Zarar Verecek Ajanlardan Uzak Durun

Doğru Besinleri Hayatınıza Katın

Sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemimizi her zaman güçlü tutalım. Zararlı mikroorganizmalara hastalık oluşturma fırsatı vermeden, bağışıklık sistemimizin onları bulup yok etmesi için bağışıklık ordumuzu güçlendirelim.

*Sitemizde bulunan yazılar yalnızca farkındalık yaratmak amaçlıdır. Tıbbi tavsiye içermez. Yazılardan yola çıkarak herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Yalnızca psikiyatri hekimleri ve doktorlar hastalık tanısı koyabilir.

Paylaş: