Diyabette beslenme

Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması önemlidir. Bireyin yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmesi ve öğrendiklerini günlük yaşamda uygulaması sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturur. Diyabette tıbbi beslenme tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek veya geciktirmektir. İnsülin veya oral antidiyabetik ilaçlar kullanılsa bile beslenme tedavisi hayatınızın bir parçası olmalıdır. Kan şekerini oluşturan asıl kaynak besinlerdir ve besinleri en yakından tanıyan kişiler de biz diyetisyenleriz. Yediğiniz yiyecekler kan şekerinizi nasıl etkiliyor ? Bir günde kaç kalori almanız gerekiyor? İhtiyacınız olan enerjiyi alabilmek için hangi yiyecekleri yemeniz gerekir? Daha az yağ tüketimini nasıl sağlayabilirsiniz ? Tedavinize göre öğün saatlerini nasıl ayarlayabilirsiniz? Egzersiz planınıza göre beslenme düzeninizde yapmanız gereken değişiklikler nelerdir? Hipoglisemiden korunmak için ne yapılmalı? Ve daha birçok soruya yanıt bulabilmeniz için diyetisyen desteği almanız gerekir. Diyetisyeniniz sevdiğiniz yiyecekleri içeren sağlıklı beslenme planınızın oluşmasında ve beslenme alışkanlıklarınızın değişmesinde size yardımcı olacak kişidir. Diyabet hastalığı neden olur,nedenleri nelerdir, kimlerde görülür ve beslenme tedavisinde nelere dikkat edilmesi gerekir? Sorularının yanıtlarını blog sayfamda okuyabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

Diyabette beslenme ile alakalı sık sorulan sorular

Kan şekeri düşüklüğü ve yüksekliği nasıl ayırt edilebilir?

İnsülin kullanmak bağımlılık yapar mı?

Fazla miktarda şeker veya şekerli besin tüketmek diyabete yol açar mı?

Diyabetli bireyler meyve yiyebilir mi?

Tedavi olunarak diyabet tamamen geçer mi?


Diyabette beslenme ile alakalı sorular

B**** K****

Merhalar insülin direncim var. Bunu yeni ogrendim nasıl bı yol izlemeliyim uzun zamandır kilo veremiyorum zaten. Nasıl bı beslenme şekli önerirsiniz.

0

S**** S****

Şeker ve tansiyon hastasıyım ama kontrol altında diyet listem nasıl olmalı kas kaybetmeden ve kas yoğunluğunu artırarak 66 yaşındayım...

0

İ****** K********

Kolestirolüm var bunu düzeltmek istiyorum

0

A*****

3 aylık şekerim 6 çıktı açlık 105 tokluk 145 çıktı diyetle normale donermi bu durum

0

N** I***

Herkese günaydın eşim şeker hastası şekeri yüksek uygulamayı yeni indirdim diyet listesi için bana yardımcı olurmusunuz

0